Masked Singer Editie Angeren

Beste carnavalisten, 

Op het moment van schrijven is het vooruitzicht op een grandioos carnaval in ons geliefde Keujesgat niet bepaald rooskleurig. Voor het derde jaar op rij zal er geen bonte stoet van wagens door ons dorp trekken. Maar er zijn nog mogelijkheden! Wellicht mag er alsnog een (buiten)feest plaatsvinden eind februari. We weten het niet! Op dit moment is er geen burgemeester of carnavalsvereniging die daar een hand voor in het vuur durft te steken. 

Masked Singer editie Angeren

In samenwerking met AKG De Narrenpoel willen wij als Partyzanen dat het carnavalsvuurtje blijft branden bij de mensen. We hebben daarom iets ludieks bedacht om jullie – wagenbouwers – en het Angerse volk een beetje mee te nemen in de voorpret die een optocht ook altijd heeft: De Masked Singer editie Angeren

In plaats van “wat zou die groep voor onderwerp hebben?” wordt het “Wie zou er in de bloemkool zitten?”Of “de kuiten van de Aardbei lijken erg op de kuiten van onze prins!” En “die stem die daar het Angerse Volkslied zingt kan er maar van eentje zijn.”

Live finale?!

In de twee weken voorafgaand aan het carnavalsweekend zullen we de ‘masked singers’ aan jullie voorstellen. Daarna kan gestemd worden en zullen de afvallers ontmaskerd worden waarbij de beste 3 nog een live finale zullen zingen. Hopelijk kan en mag dit met publiek op een carnavalsavond, maar een online finale is de backup.

In plaats van (miniatuur)wagenbouwers zoeken we daarom nu kostuumontwerpers. Lukt het Buutegewoon deze keer om in plaats van een pop van papier-mache aan te kleden een persoon van vlees en bloed onherkenbaar te maken? Zijn De Bijdehandjes bijdehand genoeg om een zanger als “De Bij” op te laten treden? En hoe leuk zou het zijn als er een onherkenbare “Ma Flodder” op het podium staat?!

Carnaval moet in leven blijven

Carnaval is meer dan met een kiel of gek hoedje een biertje drinken. En een optocht is ook veel meer dan een rondje door het dorp rijden. Het is veelal de aanloop er naartoe, je ergens op verheugen, het doorkomen van de nog koude en donkere avonden in een schuur met je maten en lol maken. Carnaval verbindt. Laten we die verbinding vooral behouden. Start de app-groep met je mede carnavalisten weer op! Bedenk een mooie originele outfit en zorg dat carnaval blijft leven!

Meld je z.s.m. aan, want het is al zo carnaval!

Plaats een reactie