tot de carnavalsoptocht 2022

De miniatuuroptocht in Angeren was op zondag 14 februari en hopelijk een eenmalige online belevenis. Gemist? Kijk hieronder terug via een van de buttons:

Twee carnavalsoptochten achter elkaar aflassen, dat kan niet! In een officiele persconferentie gaf carnavalsgroep De Partyzanen aan dat zij dit jaar de scepter van AKG De Narrenpoel overnemen met een Grootse Miniatuuroptocht en een LEGO Kinderoptocht.

Op carnavalszondag 14 februari keken meer dan 3.500 huiskamers naar de Angerse Miniatuuroptocht uitgezonden vanaf een geheime locatie.

Er zijn maar liefst 14 aanmeldingen binnengekomen en ook de media pakte het iniatief mooi op met o.a. artikelen in De Gelderlander en een uitzending van het nieuws van TV Gelderland en Omroep Lingewaard.

Voor de “Grootse Miniatuur optocht” zijn alle materialen toegestaan bij het bouwen, bij de kinderoptocht is LEGO het uitgangspunt. Meer info bij de Veelgestelde Vragen hieronder of kijk ook de tweede persconferentie terug waarin enkele binnengekomen vragen werden behandeld. Uiteraard kun je de optocht later ook terugkijken via deze site.

Laatste updates

Aanmelden?

Ga naar het aanmeldformulier.

Vragen?

Bekijk de Veelgestelde Vragen onderaan deze pagina.

Wie zijn de Partyzanen?

Waar komt de naam Partyzanen vandaan?
Een partizaan is iemand die binnen een verzetsbeweging strijdt voor een doorgaans politiek of nationalistisch belang. (Bron: wikipedia)

Een partyzaan is iemand die binnen de mogelijkheden die er zijn strijdt vóór het Keujesgatse carnaval zoals Groadus, Bertus, Tinus en Cosinus

De Partyzanen op de Pronkzitting januari 2020

Veelgestelde Vragen over de ‘alternatieve optocht’

Is deze optocht wel Corona-proof?

Uiteraard, dat is het hele uitgangspunt van deze actie. De precieze invulling van zondag 14 februari is daarom ook nog niet bekendgemaakt. We kijken naar de mogelijkheden die er op dat moment zijn. Het zal in ieder geval geen publiek toegankelijk evenement zijn. Mensen mogen alleen op uitnodiging bij de live-uitzending zijn. Het liefst gaan we een live-uitzending verzorgen.

Zelfs bij een ’total immersive lockdown’ met politie op straat zal deze optocht doorgaan. Dan wordt de deelnemers gewoon gevraagd om een rondje door eigen huis te rijden en het filmpje hiervan in te sturen.

Waarom doen jullie dit eigenlijk?

Waarom niet? Een beetje positiviteit in deze wereld kan geen kwaad. We gunnen iedereen een toch een beetje die carnavalsbeleving. En wij moeten onze creativiteit kwijt.

Hoe groot mogen de bouwwerken worden?

De route zal toegankelijk zijn voor bouwwerken niet hoger dan 1 meter en niet breder dan 0,5 meter. Niet aan de regels houden leidt tot diskwalificatie. Het aantal karren is dit jaar echter onbeperkt zodat elk gezin thuis zijn eigen kar kan maken en die dan als een polonaise achter elkaar aan kan rijden op zondag 14 februari. Het totale bouwwerk moet echter door 1 persoon zijn voort te trekken aan een (vis)draadje. De bochten zullen ruim worden opgezet en er worden geen drempels in het parcours opgenomen.

Mag je ook andere onderdelen gebruiken zoals betonijzer, hout, karton en papier mache?

Jazeker! Alle materialen zijn toegestaan. Om ook de papierpappers, de iezer-broajers en timmerlieden tegemoet tekomen mogen ook die elementen gebruikt worden.

De kinderoptocht staat alleen LEGO en/of DUPLO toe. Dus wat dat betreft hebben we allemaal gelijke kansen.

Mogen we ook dansjes doen? Net als in de echte optocht?

Zeker! Graag zelfs! Deze moeten echter wel van tevoren (thuis) worden opgenomen en gemonteerd aangeleverd worden in MP4 bestand. Dit mag gemaild worden naar video@partyzanen.nl

Is er ook een jury?

Zoals gebruikelijk zal iedere bouwgroep weer een jurylid af moeten vaardigen. Deze persoon zal thuis vanaf zijn tv/ipad/computer/scherm alle wagens kunnen beoordelen en zal de de punten digitaal inleveren bij het hoofd jury.

Ook het kijkende publiek mag zijn favoriet doorgeven.

Geen aparte categorieen dit jaar?

Nee, dit betekent dat de loopgroepen, wagens, paren, individuen allemaal in dezelfde categorie plaatsnemen. Ook voor de loopgroepen geldt dus dat hun wagen door 1 persoon voortgetrokken moet worden.

Toch wel een aparte categorie: de kinderoptocht

We willen graag dat zoveel mogelijk mensen plezier kunnen beleven aan deze alternatieve optocht. Dus wanneer er kinderen zijn die nog niet voor een bouwgroep aan het bouwen zijn mogen zij ook deelnemen aan de kinderoptocht. Omdat hier het aantal aanmeldingen weleens hoger kan liggen dan voor de ‘grote optocht’ vragen we de kinderen om een filmpje te maken van hun bouwwerk en dat te mailen naar video@partyzanen.nl via wetransfer.com

Mag iedereen meedoen?

In eerste instantie is de ‘grote optocht’ alleen voor deelnemers die in de afgelopen 3 jaar ten minste een keer hebben deelgenomen aan de Angerse Optocht.

Andere deelnemers van binnen of buiten Angeren worden na overleg ook toegestaan. Meld je gewoon aan of neem even contact op.

En van de Narrenpoel verwachten we uiteraard een mooie prinsenwagen op de deelnemerslijst.

Wanneer is de optocht in Angeren?

De optocht is op 14 februari 2021 (Valentijnsdag). Traditioneel op de normale optochtdag tijdens de Dolle Dagen.

Hoe laat begint de optocht?

We beginnen vanaf 13:00 uur met live uitzenden op internet, er zal gestart worden met de kinderoptocht. Ga naar Kijken hoe je de optocht het best kunt bekijken.

Is er ook een prijsuitreiking?

Jazeker! En hiervoor hebben we ook geheel volgens de traditie van de laatste jaren Frank Polman gestrikt om deze prijsuitreiking muzikaal te omlijsten. Maar… meedoen is belangrijker dan winnen! In deze tijden is het al een overwinning als je iets leuks kunt doen en/of organiseren.

En het traditionele feest na afloop dan?

Dat vier je gewoon thuis! Want via het online kanaal waar deze alternatieve carnavalsoptocht te zien zal zijn, zal tot 2 uur na de optocht nog gezellige carnavalsmuziek te horen/zien zijn. Laat jezelf zien in het Partyzanen Thuiscafe.

Zoeken jullie nog sponsors?

Ja dat zou top zijn! Er is ruimte voor commercials en reclameborden (lees: miniatuurhuisjes en miniatuurbedrijfspanden schaal 1:10) langs de route. Wanneer er toevallig enkele sponsoren zich zouden melden zouden we nog wat betere opnameapparatuur kunnen inhuren en natuurlijk de deelnemers mooie bekers in het vooruitzicht kunnen stellen. Neem even contact op als je interesse hebt, of maak even wat over via Tikkie. Het zal goed worden besteed, eventueel overschot wordt gedoneerd aan het kindercarnaval in Angeren.

Of gebruik deze link om een donatie via Tikkie te doen. Het bedrag bepaal je zelf!

Update 6 januari 2021:
Inmiddels hebben we Jochem Vermeulen Rioleur & Infra bereid gevonden om een van de schitterende trofeeen te sponsoren! Thanks Jochem!

Update 15 januari 2021:
Wij verwelkomen ook Tegelzetbedrijf Youri Verhoeven en Jeroen Krauts Schilderwerken als sponsoren van de prachtige bekers die er te winnen zijn!

Update 5 februari: Ook Cafetaria Braulio en Autobedrijf Gert Jan Bouwman hebben zich op de lijst met sponsoren gezet. Top mannen! Die extra goede camera kunnen we nu mooi huren!

Komen de Partyzanen ook weer met een carnavalshit?

Jazeker! Rond de pronkzittingsdatum kunnen jullie van ons een lekker carnavalsnummertje verwachten.

Meer vragen worden beantwoorden in de 2e en 3e persconferentie

Bekijk de 2e persconferentie met daarin o.a. aandacht voor de prijzen, de muziek en nog veel meer.

Kan ik de carnavalsoptocht ook terugkijken?

Jazeker, op de pagina terugkijken staat alles uitgelegd.

Kan ik de optocht in het echt bijwonen?

Nee helaas. Met de huidige corona-maatregelen is dat echt niet mogelijk. Wel zullen alle wagens in de maand februari worden tentoongesteld voor de ramen van Het Dorpshuis. Dan kun je er dus nog een keer rustig langs wandelen en alles tot in detail bekijken.

Bouwfoto’s

Van sommige bouwers krijgen we al leuke bouwfoto’s toegezonden! Blijf dat vooral doen!

Buutegewoon had in 2008 al een vooruitziende blik

Social Media

We zouden het erg leuk vinden om af-en-toe een bouwfoto te ontvangen. Ook leuk om de competitie er een beetje in te krijgen. Tag ons op Facebook (@departyzanen) of Instagram (@departyzanen) of gebruik de hashtags #partyzanen #keujesgat


Groeten van De Partyzanen uit Angeren (Gld)

Hoe het ooit was…

In 2019 was er storm… Hoe was het in 2018 ook alweer??