Kijken

Op zondag 14 februari zal op deze website de livestream te zien zijn. Wij gebruiken YouTube om de stream naar jullie huiskamers te brengen, dus het is mogelijk om het te kijken op je tablet, telefoon maar ook op je tv. Op je TV kijken is natuurlijk het allerleukste en kan de hele familie meegenieten. Hieronder wat tips!

Helaas zijn we nog niet benaderd door NPO1,2 of 3 of RTL. We zullen dus genoodzaakt zijn om de optocht via internet te verspreiden. Dit hoeft echter geen belemmering te zijn, want met de volgende tips weten we zeker dat je kunt kijken!

Wat moet ik doen om te kijken?

Op 14 februari ga je iets voor 13 uur alvast naar Partyzanen.nl of ga naar YouTube en zoek op “miniatuuroptocht angeren”. Kijken kan dus al op je telefoon, tablet, laptop of computer. Klik ook alvast op onderstaande button om je te abonneren:

Vervolgens zorg je natuurlijk dat je 13 februari alvast begint met het versieren van je huiskamer! Even langs de COOP om wat lekkere hapjes in huis te halen en die doos met carnavalskleren van zolder te halen. Er is namelijk ook een prijs voor het leukste thuisfeest!

Hoe win ik dat thuisfeest? Kijk mee via het Zoom Thuiscafe!

Wat is er leuker dan samen kijken naar de optocht? Pak dus een tweede apparaat erbij? Je hebt vast nog wel ergens een iPad of telefoon liggen. En log in via Zoom! Je kent het wellicht nog van het Top 2000 cafe!

Voorbeeld van het Top2000 Thuiscafe

Kan ik ook op de TV naar die miniatuuroptocht kijken?

Ja dat kan, maar dan moet je wel wat extra dingetjes geregeld hebben. Hoe wil je kijken op je TV?

 1. Via een Laptop – Start de stream op een laptop die je vervolgens met een hdmi-kabel aan je tv aansluit
 2. Via Chromecast of AppleTV – Start de stream op je telefoon of tablet en stuur het signaal door via een Chromecast of AppleTV naar je TV. Vooral de Chromecast is een handig apparaatje om van je TV een internettv te maken.
 3. Rechtstreeks op je Smart TV via een app – Heb je een Smart TV? Dan zit er ongetwijfeld een YouTube App op je tv. Open de YouTube app en zoek naar “miniatuuroptocht angeren”.

Hieronder nog wat extra informatie

Kijken op je tablet/telefoon

Beste kwaliteit krijg je door de YouTube App te installeren en vervolgens de link hierboven te gebruiken.

Kijken op je TV

Om de liveuitzending op je TV te bekijken heb je meerdere mogelijkheden:

 1. Via een Laptop – Start de stream op een laptop die je vervolgens met een hdmi-kabel aan je tv aansluit
 2. Via Chromecast of AppleTV – Start de stream op je telefoon of tablet en stuur het signaal door via een Chromecast of AppleTV
 3. Via YouTube App op je TV – Heb je een Smart TV, dan zit er ongetwijfeld een YouTube App op je tv.

Kijken op je tv via Chromecast

 1. Zorg ervoor dat uw mobiele apparaat of computer is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de Chromecast.
 2. Open de YouTube-app  of YouTube.com.
 3. Tik op het Cast-icoon Inactive cast extension Tip: In de YouTube-app staat het Cast-icoon bovenaan het startscherm. Op YouTube.com op uw laptop vindt u het Cast-icoon rechtsonder in de speler.
  Opmerking: U kunt ook naar YouTube.com gaan en rechtstreeks casten vanuit de Chrome-browser.
 4. Tik op het Chromecast-apparaat waarnaar u wilt casten en dan tik op Afspelen. Uw content wordt afgespeeld op de tv die is verbonden met dat Chromecast-apparaat.
 5. Als u het casten van content wilt stoppen, tikt u op het Cast-icoon Inactive cast extension  en dan Verbinding verbreken

U kunt uw telefoon of tablet blijven gebruiken voor andere taken terwijl de video wordt afgespeeld. Als u wilt afspelen, onderbreken of navigeren met de scrollbalk, gebruikt u uw apparaat om het afspelen zoals gebruikelijk te regelen. Als u de video weer naar uw telefoon en tablet wilt casten, drukt u nogmaals op het Cast-icoon en selecteert u vervolgens uw telefoon of tablet in de lijst met beschikbare apparaten.

Abonneer je op ons YouTubeKanaal

Klik hieronder op de abonneer-knop en je krijgt automatisch updates als er een nieuwe video online staat of als de optocht begint: